دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان با اعلام این خبر گفت: طی سالهای اخیر صنعت سیمان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده است، اما اتفاقی که این روزها در حال رخ دادن است و میتواند تکانی به این بازار دهد، آغاز عرضههای سیمان از طریق بورس کالا است که این امر تقریبا نهایی شده است. عبدالرضا شیخان افزود: با پیگیریهای متعدد انجمن سیمان و همکاری بورس کالای ایران، شاهد رفع موانع صادرات سیمان از بورس کالا هستیم بهطوریکه پیشبینی میشود از زمستان سال جاری این طرح عملیاتی شود.
شیخان در رابطه با جزئیات عرضه سیمان در بورس کالا گفت: صادرات از اولویتهای صنعت سیمان به شمار میرود و این صنعت برای بازگشت رونق، نیازمند حمایت از سوی دولت است؛ بر همین اساس در جلسات اخیر تصمیم گرفته شد برای بهتر شدن اوضاع این صنعت، صادرات سیمان بهصورت هدفمند از بورس کالا کلید بخورد. وی در ادامه افزود: تولید سیمان بهطور کامل پاسخگوی نیاز داخلی کشور است، بنابراین بهتر است اهدافمان را به سمتی سوق دهیم که علاوه بر توسعه صادرات، تقاضای داخلی نیز افزایش یابد؛ البته در صورتی این اهداف عملی خواهد شد که تمامی سازمانهای ذیربط همکاریهای لازم را با ما انجام دهند.
شیخان در پاسخ به این پرسش که آیا مشکلات گمرکی صادرات سیمان از بورس حل شده است، گفت: بله، موانعی که برای صادرات از سمت گمرک وجود داشت، خوشبختانه با رایزنی و بررسیهای اخیر برطرف شده بهطوریکه قرار است گمرک فقط با برگه معامله بورس کالا، اجازه خروج سیمان از کشور را دهد. وی در ادامه به اقدامات انجام شده برای صادرات سیمان از طریق بورس کالا اشاره و اظهار کرد: با توجه به حمایتهای دولت به ویژه وزارت صنعت و راه و شهرسازی از صنعت سیمان و همچنین مکانیزم بورس کالا، به نظر میرسد توسعه صادرات از این بازار شفاف با استقبال ویژه دولت روبهرو شده و امیدواریم در آیندهای نه چندان دور فعالان صنعت سیمان بار دیگر طعم رونق را بچشند.
فروش سیمان با قیمتی رقابتی
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در ادامه به مزایای ورود سیمان به رینگ صادراتی اشاره کرد و افزود: با عرضه سیمان صادراتی در بورس کالای ایران میتوانیم قیمتها را در مرز رقابتی قرار دهیم و از این طریق، دست دلالان و سودجویان را از این بازار کوتاه کنیم. به گفته وی، از اصلیترین مزیتهای این کار میتوان به شفافسازی قیمت، رشد صادرات سیمان کشور به خصوص برای شرکتهایی که نزدیک به مرزهای خروجی هستند، افزایش فضای رقابتی در بازار داخل، جلوگیری از رقابت منفی و اعلام قیمتهای سلیقهای در این صنعت، اطمینان خریداران خارجی از خرید محصول با کیفیت، حضور سرمایهگذاران در مکانی با اعتبار همچون بورس کالا و مشخص بودن کلیه روند معامله و نحوه پرداخت اشاره کرد که به مرور زمان و بهبود بازار سیمان میتواند شرایط رشد بازار داخلی را فراهم کند. وی در پایان به عرضه سیمان در رینگ داخلی بورس کالا اشاره کرد و گفت: بعد از رونق سیمان از طریق رینگ صادراتی بورس کالای ایران به بازارهای جهانی، برای عرضه این محصول در رینگ داخلی نیز برنامههایی داریم؛ البته برای این کار هنوز زود است چراکه ابتدا باید با افزایش حجم صادرات، بازار داخلی را که دارای مازاد عرضه است، متعادل کنیم و پس از آن، عرضههای داخلی سیمان در بورس شروع میشود.