2 سرمایه‌گذار در مزایده نهایی «ارج»

مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برند ارج به زودی به چرخه تولید کشور باز می‌گردد، گفت: حضور 2 سرمایه گذار در مزایده نهایی قطعی شده است.

مالک ارج این‌کاره نبود

ایرنا: عباس هاشمی در این باره می‌گوسد: وزارتخانه تاکنون مذاکره‌های متعددی با گروه «توسعه ملی» (از شرکت‌های زیرمجموعه بانک ملی) که از سال 74 کارخانه ارج را تملک کرده، داشته است. وی با بیان اینکه گروه توسعه ملی هیچ توان و تخصصی در راه‌اندازی و اداره کارخانه ارج نداشته و اساسا «این کاره» نبوده، بیان کرد: این گروه در سال‌های گذشته به تدریج ارج را رو به زوال برده؛ به طوریکه امروز و پس از گذشت 26 سال شاهدیم این کارخانه نه مورد بازسازی قرار گرفته و نه فناوری‌ها و خطوط تولید آن به‌روز رسانی شده است. در شرایطی که این گروه قصد بنگاه داری نداشته و درصدد به مزایده گذاشتن ارج و برخی دیگر از شرکت‌های زیرمجموعه خود بود، وزارت صنعت، معدن و تجارت به دستور وزیر راسا دست بکار شد تا مشکلات این برند قدیمی و صاحب نام کشور را برطرف کند.

مذاکره‌های متعدد

وی با اشاره به انجام مذاکره‌های متعدد با گروه توسعه ملی و آوردن خریداران مختلف، اظهار کرد: برخی از این خریداران به دنبال استفاده غیرتولیدی از کارخانه ارج بودند و برخی دیگر برای تملک زمین‌های با ارزش آن دندان تیز کرده بودند؛ اما وزارتخانه به گروه توسعه ملی اعلام کرد: فقط راه اندازی خطوط تولید این کارخانه و به روزرسانی ماشین آلات آن قانع کننده است و حتی نمی‌خواهیم برند خارجی در اینجا به تولید بپردازد. مدیرکل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در بین متقاضیان، برخی خارجی ها هم بودند که در ایران نمایندگی داشته و به دنبال توسعه خطوط خود در کارخانه ارج بودند، اما از نظر وزارت صنعت، این متقاضیان هم از اهلیت لازم برخوردار نبودند.

سرمایه‌گذاران خریدار

وی تصریح کرد: مطابق تصمیم وزارتخانه، هر کس که بخواهد در کارخانه ارج مستقر شود باید خطوط تولیدی جدید در آنجا مستقر کند و حتی به گروه توسعه ملی اعلام شد که اجازه فروش زمین این کارخانه که روزگاری آن را فعال تحویل گرفته و امروز آن را غیرفعال کرده اند را ندارند. به گفته هاشمی پس از احراز صلاحیت درخصوص تولیدکنندگان و متقاضیان، این کارخانه به مزایده گذاشته خواهد شد و اکنون 2 خریدار جدی که مورد تایید و وثوق وزارتخانه هستند، برای حضور در مزایده معرفی شده‌اند. هر دوی این متقاضیان از سرمایه گذاران ایرانی مقیم خارج بوده و پول و سرمایه خارجی با خود به این پروژه خواهند آورد؛ شنبه هفته جاری (9 اردیبهشت ماه) نیز در جلسه‎ای با این سرمایه گذاران، فرآیند و چگونگی واگذاری ارج به آنان اعلام شد.

زمان برگزاری مزایده

این مقام مسوول وزارت صنعت با اشاره به تصمیم قطعی و حتمی وزارتخانه برای زنده کردن خطوط تولید کارخانه ارج، تصریح کرد: مزایده این کارخانه به زودی و پس از رتق و فتق همه مسائل بویژه امور حقوقی آن انجام خواهد شد. وی در تشریح تازه‌ترین وضعیت کارخانه ارج تاکید کرد: اکنون حدود 70 کارگر رسمی و 60 کارگر قراردادی در این کارخانه حضور دارند، اما به دلیل رقابتی نبودن فضای کار، در شرایط فعلی به صلاح نیست که تولیدی در آن انجام شود؛ این کارخانه نیازمند به روز رسانی فوری خطوط تولید و فناوری هاست. مطابق توافق های انجام شده، هر یک از خریداران به محض برنده شدن در مزایده و انجام واگذاری، بلافاصله به عقد قرارداد با تولیدکنندگان ماشین آلات و خطوط تولید خارجی اقدام می کنند تا به روز رسانی انجام شود، اما در هر حال برند «ارج» روی محصولات تولیدی این کارخانه نصب خواهد شد.

ارج بر می‌گردد

وی با اشاره به رقیبان تولیدات جدید ارج بویژه برندهای کره ای حاضر در بازار، تاکید کرد: نزدیک به 90 درصد تولیدات این برندها در داخل و تحت لیسانس کره تولید می شوند، اما ارج با نگاه به برندهای مطرح اروپایی تولید و حتی ماشین آلات و خطوط جدید مورد نیاز آن از اروپا تامین خواهد شد. به گفته هاشمی با تمهیدات اندیشیده شده و برنامه ریزی های انجام شده، به زودی برند ارج به چرخه تولید بازخواهد گشت و آینده روشنی برای آن متصور است.

نظر وزیر درباره «ارج»

پیش‌تر محمدرضا نعمت‌زاده؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگویی تاکید کرده بود: تعطیلی این کارخانه‌ها ربطی به دولت یازدهم نداشته است، بلکه برخی از آن‌ها 10 تا 15 سال پیش تعطیل شده‌اند. به گفته وی این کارخانه‌ها قدیمی و فرسوده بوده و اگر صاحبان آن‌ها علاقه‌مند باشند می‎توانند به بازسازی و نوسازی آن‌ها اقدام کنند. این عضو کابینه دولت یازدهم با اشاره به برگزاری چهار جلسه در خصوص کارخانه ارج و بیش از 10 جلسه درباره کارخانه آزمایش، تصریح کرد: این کارخانه ها به افرادی کاربلد و علاقه مند واگذار نشده و برخی از آنان در خارج کشور بسر می برند یا از سرمایه کافی برخوردار نیستند. امروز کارخانه ارج در منطقه‌ای قرار گرفته که اراضی آن با افزایش ارزش مواجه شده و به همین دلیل صاحب آن رغبتی به سرمایه‌گذاری مجدد در تولید ندارد.

Submitted by admin on