رسوب قطعات و مواد اولیه خودرو در گمرک

حواشی دریافت مابه‌التفاوت ارزی از قطعه‌سازان و خودروسازان همچنان ادامه دارد و با وجود آنکه گفته شد این مساله رفع شده است، ظاهرا زنجیره خودروسازی کشور هنوز درگیر این ماجرا است. در همین حال البته کوروش مرشدسلوک؛ رییس انجمن واردکنندگان خودرو از موافقت دولت با ترخیص خودروهای متوقف در گمرک خبر داد. پیش‌تر هم برخی فعالان خودرویی از موافقت رییس جمهور در این خصوص پرده برداشته بودند.

دنیای اقتصاد: داستان ما‌به‌التفاوت ارزی از آنجا آغاز شد که دولت پس از حذف یارانه ارزی زنجیره خودروسازی، به قطعه‌سازان و خودروسازان اعلام کرد برای ترخیص کالایشان از گمرک، باید ما‌به‌التفاوت ارزی را پرداخت کنند. منظور از این ما‌به‌التفاوت، اختلاف قیمت بین ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی (ارز رسمی) و ارز حدودا ۹ هزار تومانی (ارز نیما) است و این موضوع در حال حاضر به مانع بزرگی بر سر راه ترخیص کالا از گمرک تبدیل شده است. ژ

در این مورد دو روایت متفاوت وجود دارد؛ اول آنکه به گفته محمدرضا نجفی‌منش؛ رئیس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی، در حال حاضر تنها قطعه‌سازان و خودروسازانی که کالای خود را به‌صورت نقدی ثبت‌سفارش و وارد کرده‌اند، امکان ترخیص بدون پرداخت ما‌به‌التفاوت ارزی دارند. به گفته وی قطعه‌سازان و خودروسازانی که خریدشان به‌صورت اعتباری بوده، مشمول معافیت از پرداخت ما‌به‌التفاوت ارزی نبوده و بنابراین اجناس آنها در گمرک مانده است.

این در حالی است که مازیار بیگلو؛ دبیر انجمن قطعه‌سازان ایران روایت دیگری از ماجرای ما‌به‌التفاوت ارزی دارد. به گفته وی، طبق قانون ابلاغی، تنها قطعه‌سازان و خودروسازانی که تا پیش از ۱۶ مرداد امسال اقدام به ثبت‌سفارش و واردات کالا کرده‌اند، مشروط بر آنکه مدارک لازم را از بانک مرکزی دریافت و در اختیار گمرک بگذارند، امکان ترخیص کالای خود را دارند.

وی تاکید می‌کند: این در حالی است که بانک مرکزی به خودروسازان و قطعه‌سازان می‌گوید تا ما‌به‌التفاوت ارزی را پرداخت نکنند، اسناد موردنظر را تحویل نمی‌دهد. به گفته بیگلو، با این شرایط، تنها ۵ درصد از قطعه‌سازان و خودروسازان امکان ترخیص اجناس خود را از گمرک دارند و ۹۵ درصد باقیمانده باید ما‌به‌التفاوت ارزی را پرداخت و آنگاه نسبت به ترخیص کالا اقدام کنند.

دبیر انجمن قطعه‌سازان تاکید می‌کند که زنجیره خودروسازی توانسته تحریم‌های خارجی را دور بزند و به اندازه نیاز خود تا پایان امسال، قطعه و مواد اولیه وارد کند، اما حالا تحریم‌های داخلی گریبان آن را چسبیده است.  هرچه هست، در حال حاضر قطعات و مواد اولیه موردنیاز خودروسازان و قطعه‌سازان در گمرک معطل ماجرای ما‌به‌التفاوت ارزی است و این موضوع قطعا تولید را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

دیروز خواندید: میزان رسوب کالا در بنادر و گمرک‌ها

در همین رابطه نیز بخوانید: موافقت با ترخیص خودروهای مانده در گمرک

 

  

Submitted by admin on