نیازمندی‌های فولاد ایران

19:39 - 1400/01/17
توسعه صنعت فولاد نیازمند بکارگیری تکنولوژی‌های روز دنیا به منظور کاهش بهای تمام شده و در نتیجه حفظ جایگاه صادراتی است.

 رضا اشرف سمنانی، مشاور مدیرعامل میدکو در گفت‌و‌گو با چیلان با بیان اینکه صنعت فولاد ما با تکنولوژی پیش نرفته است، می‌گوید: ذوب آهن برای ظرفیت ۵۵۰ هزار تن تولید احداث شد اما ۶۵۰ هزار تن تولید می‌کرد یعنی ۱۰۰ هزار تن بیشتر از ظرفیت خود.

به گفته وی این گفته مربوط به سال ۱۳۴۶ است و از آن به بعد باید به طور منظم این تکنولوژی ها به روز می شد که نشد. در قسمتی از تجهیزات که راندمان را بالا می‌برند، مث ال در شارژ کوره بلند، روش‌های شارژ مواد اولیه با گندله و تزریق پودر زغال و گاز و روش‌هایی که باعث کاهش مصرف آب می‌شود باید انجام می‌شد و حالا باید لزوما انجام شود.

اشرف سمنانی در بخش دیگری از صحبت‌هایش عنوان می‌کند: اکنون دیگر تکنولوژی های روز در احیای مستقیم، با روش هات شارژ (شارژ داغ) تا ۳۰ درصد مصرف انرژی را پایین می آورد و مثلا در روش کوره بلند، اگر کوره بلند قدیم را با امروز مقایسه کنید، تا ۵۰ درصد مصرف انرژی کاهش پیدا کرده است. پس برای توسعه صنعت فولاد کشور که حتما باید صادرات محور باشد و به سمت کاهش بهای تمام شده حرکت کند باید قطعا تکنولوژی‌های روز دنیا را مورد توجه و بهره برداری قرار داد و روش‌هایی مانند CDQ در کوره بلند و استفاده از مواد بهینه را باید اجرایی کرد تا علاوه بر راندمان بالاتر و مصرف انرژی کمتر، به روزتر تولید کرد و توان صادراتی خود را افزایش داد.