همکاری پتروشیمی ایران با آمریکا

18:48 - 1400/01/17
همزمان با همکاری‌های بین‌المللی صنعت پتروشیمی با شرکای خارجی آلمانی، انگلیسی و ژاپنی، حال مدیرعامل شرکت ماهان شیمی زاگرس از امضای قرارداد خرید تکنولوژی تبدیل متانول به پلی پروپیلن با یک شرکت آمریکایی خبر داد.

محمود جلوند؛ مدیرعامل ماهان شیمی زاگرس در این باره می‌گوید: برای نخستین بار در دوره پسابرجام، مدیرعامل شرکت ماهان شیمی زاگرس از امضای قرارداد خرید تکنولوژی تبدیل متانول به پلی پروپیلن در قالب طرح پتروشیمی اسلام آباد غرب با یک شرکت آمریکایی خبر داد.

پس از آغاز همکاری شرکت «پال کورپوریشن» (Pall corporation) آمریکا به منظور مشارکت در بومی‌سازی انواع فیلتراسیون و تجهیزات تصفیه در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، سپس نوبت به شرکت UOP هانویل  و جنرال الکتریک آمریکا رسید که گفتگوهایی را برای فروش دانش فنی، تکنولوژی و تجهیزات با شرکت‌های پتروشیمی جم، سلمان فارسی و دماوند آغاز کنند و در نهایت نخستین قرارداد خرید تکنولوژی در پتروشیمی اسلام آباد غرب با یک شرکت آمریکایی امضا شد.

همزمان با امضا نخستین قرارداد خرید تکنولوژی در صنعت پتروشیمی ایران با یک شرکت آمریکایی در دوران پسابرجام، حسین میرافضلی؛ مدیرعامل پتروشیمی جم هم اخیرا با بیان اینکه پتروشیمی جم برای ایجاد واحد PDH، با شرکت آمریکایی و انگلیسی UOP به عنوان لایسنسور در شرف امضای قرارداد است، گفته است: این واحد با ظرفیت ۵۵۰ هزار تن و با سرمایه گذاری حدود حدود ۵۰۰ میلیون یورویی در مدت ۳.۵ سال طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی خواهد شد.

رحیم شریف موسوی؛ مدیرعامل پتروشیمی مارون، امسال به عنوان یکی از سهامداران پتروشیمی سلمان فارسی هم با تائید کنار گذاشتن شرکت اوده آلمان از این طرح تولید پلی پروپیلن در صنعت پتروشیمی، از مذاکره با UOP آمریکا (شعبه انگلیس) برای اجرای این طرح تولید پلی پروپیلن خبر داده است.

پس از آغاز مذاکرات و همکاری با دو شرکت آمریکایی UOP هانویل و «پال کورپوریشن» (Pall corporation)، پای سومین شرکت بزرگ آمریکایی هم به صنایع نفت و پتروشیمی ایران باز شد.

بنابراین شرکت جنرال الکتریک آمریکا از طریق یکی از شعب اروپایی خود خواستار مشارکت در تکمیل تاسیسات GIS و نیروگاه پتروشیمی دماوند به‌عنوان تامین کننده خدمات جانبی طرح‌های جدید پتروشیمی ایران در عسلویه شده است.

در همین حال مرضیه شاهدایی؛ مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و معاون وزیر نفت هم با بیان اینکه «ایران محدودیتی برای ورود شرکت‌های آمریکایی در صنعت پتروشیمی اعمال نکرده است»، اعلام کرد: «شعبه اروپایی شرکت UOP آمریکا دو پیشنهاد جدید برای همکاری با صنعت پتروشیمی ایران ارائه کرده است.