عدم‌النفع؛ هزینه‌ی اصلی تعلیق اقتصادی

Submitted by ebrahimi on

به گزارش دنیای بورس حسین عبده تبریزی پیشکسوت بازار سرمایه در صفحه شخصی خود یادداشتی با موضوع بررسی عدم نفع اقتصادی در شرایط تعلیق نگاشته است که متن این یادداشت به شرح زیر است:

در سخنرانی‌ها و نوشته‌های دو سال گذشته، بارها بر این نکته تأکید کرده‌ام که در ارزیابی خسارت‌های اقتصادی، نباید صرفاً به زیان‌های مستقیم و قابل مشاهده توجه کرد. در ماه‌های اخیر، خوشبختانه برخی مقامات رسمی کشور نیز بیش از گذشته به مفهوم «عدم‌النفع» پرداخته‌اند و هشدار داده‌اند که ماندن در شرایط عدم‌النفع، هزینه‌ای به‌مراتب سنگین‌تر از خسارت‌های مستقیم بر اقتصاد کشور تحمیل می‌کند.

بورس‌های آسیا به استقبال صلح رفتند

Submitted by maralronasi on

به گزارش دنیای بورس به نقل از ایرنا، شاخص کوسپی (KOSPI) کره جنوبی روز جمعه با جهشی ۴.۶۳ درصدی (معادل ۳۵۹.۶۷ واحد)، در سطح ۸,۱۲۳.۶۲ واحد بسته شد. در ساعات اولیه معاملات، این شاخص با رشد بیش از ۸.۶ درصدی موفق شد برای اولین بار در سه روز معاملاتی از مرز ۸,۴۰۰ واحد عبور کند که به فعال شدن مکانیزم توقف برنامه‌ های خرید (Circuit Breaker) منجر شد. با این حال، بخشی از این رشد در پایان معاملات از دست رفت. سهام سامسونگ الکترونیکس ۷.۸۶ درصد و اس‌کی هاینیکس ۲.۳۳ درصد رشد کردند. بازگشت سرمایه‌گذاران خارجی پس از هفته‌ ها خروج سرمایه، از عوامل حمایت‌کننده بازار کره بود.

دو روز نزول دو درصدی بورس

Submitted by maralronasi on

به گزارش دنیای بورس به نقل از دنیای اقتصاد، معاملات بورس تهران دیروز هم در فضایی کاملا منفی دنبال شد و شاخص‌های سهامی با افت محسوسی مواجه شدند. در جریان دادوستدهای روز یکشنبه‌، ۵بهمن ماه شاخص کل بورس با کاهش ۲.۴۵ درصدی، بیش از ۱۰۰ هزار واحد از ارتفاع خود را از دست داد و در پایان معاملات در سطح ۴‌میلیون و ۲۳۶ هزار واحد متوقف شد. دماسنج اصلی بازار سهام برای دومین روز متوالی کاهشی بیش از ۱۰۰ هزار واحد را به ثبت رساند. موضوعی که از تشدید فشار عرضه در نمادهای شاخص‌ساز حکایت دارد. همچنین برای دومین روز پیاپی شاخص کل شاهد افت بیش از ۲ درصدی بود.

آیا اعتماد به بورس بازگشته است؟

Submitted by maralronasi on

دنیای بورس: پس از رشد چشمگیر بازار بورس در روز گذشته امروز یکشنبه نیز روند صعودی ادامه داشت و شاخص کل بورس تهران با رشد ۶۱،۲۱۶ واحدی معادل ۱.۴۹ درصد افزایش به سطح ۴،۱۶۰،۶۴۲ واحد رسید. شاخص کل هم‌وزن نیز با افزایش ۵،۶۲۲ واحدی معادل ۰.۴۹ درصد به رقم ۱،۱۴۷،۶۷۷ واحد دست یافت.  

تابلوی ورود ممنوع در ابتدای مسیر صادراتی صنعت خودرو

Submitted by karkhane on

به گزارش اکوایران، از عمر صنعت خودروسازی ایران بیشتر از ۶۰ سال می‌گذرد. با آن که انتظار می‌رفت در ۶ دهه گذشته، صنعت خودرو و ساخت قطعات به بلوغ رسیده باشد و برای کشور ارزآوری کند؛ در سال‌های گذشته صادرات خودرویی ایران کاهش داشته و حتی این صنعت در جلب رضایت مصرف کننده‌های داخلی ناموفق ظاهر شده است.

راز کمبود سرمایه‌گذاری در اقتصاد ایران

Submitted by karkhane on

به گزارش اکوایران، سطح سرمایه‌گذاری حقیقی در سال 97 برابر با 1684 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. با این‌حال در سال‌های بعدتر تا 1402 سطح سرمایه‌گذاری پایین‌تر از سال 97 بوده که نشان‌دهنده روندی نزولی است. رشد سرمایه‌گذاری نیز در 12 سال اخیر بسیار پرنوسان بوده است.

براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس توزیع سرمایه‌گذاری در صنعت ایران بسیار نامتقارن بوده است. به عبارت‌دیگر نیمی از سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در صنایع بالا دست انجام شده درحالی که ارزش افزوده بالاتر نیازمند حرکت به سمت صنایع پایین‌دست است که الگوی فعلی سرمایه‌گذاری با آن سازگار نیست.

برچسب‌ها

دوران 3ساله ریاست عشقی بر بورس به روایت خودش

Submitted by karkhane on

عشقی به سه هدف اصلی اشاره کرد: تأمین مالی، نظارت بر بازار، و توسعه بازار. او همچنین درباره چالش‌های حضور مستقیم مردم در بازار در سال ۹۹ و رفتارهای هیجانی ناشی از ناآگاهی هم صحبت کرد.

عشقی توسعه نهادهای مالی را از دستاوردهای مهم این سال‌ها دانست و از صدور بیش از ۳۲۰ مجوز خبر داد. او گفت پرداخت سود سهامداران حالا از طریق سامانه سجام انجام می‌شود. عشقی همچنین به ابزارهای جدید سرمایه‌گذاری و چالش‌هایی مانند افزایش هزینه‌های گاز، برق و آب که بر سود شرکت‌ها تأثیر منفی داشت، اشاره کرد.

وی تأکید کرد که مسائل امنیتی و فاصله نرخ ارز نیما و آزاد نیز مانع رشد بازار شدند.

برچسب‌ها

بورس تهران در عطش مدیریت متخصصان / بازار سهام با رئیس جدید احیا می‌شود؟!

Submitted by karkhane on

به گزارش اکوایران، در ادبیات مالی، بازار سهام را به عنوان آینه تمام نمای اقتصاد یک کشور می‌شناسند و هر زمانی که اوضاع اقتصادی یک کشور نابسامان شود؛ به سرعت در بازار سهام آن کشور نمود پیدا می‌کند. بورس تهران در سال‌های اخیر شرایط نامساعدی داشته و این اوضاع در ماه‌های اخیر به یکی از بدترین شرایط خود رسیده است.

 

برچسب‌ها

Subscribe to جایگاه ویژه
تازه ترین اخبار