تابلو خوانی: کدام نمادها معاملاتشان مشکوک بود + جدول

15:12 - 1400/01/21
تابلو خوانی‌ها چه چیزی را آشکار می‌کنند؟
تابلو خوانی: کدام نمادها معاملاتشان مشکوک بود + جدول

رضا شاکری | تحلیلگر بازار

چند نماد بورس تهران و فرابورس بیشترین نسبت قدرت خریدار به فروشنده را به‌دست آورده‌اند؛ این روند گویای هجوم تقاضای پول‌های کلان به این نماد‌‌هاست. به‌عنوان مثال روز شنبه هر کد حقیقی در نماد زاگرس به‌طور متوسط حدود ۸۵۰ میلیون تومان خریداری کرده؛ درصورتی‌که هر کد حقیقی تنها حدود ۱۷ میلیون تومان فروش داشته است.

در مثالی دیگر هر کد حقیقی در نماد هرمز به‌طور متوسط حدود ۲۰۰ میلیون تومان خریداری کرده؛ در‌صورتی‌که هر کد حقیقی تنها حدود ۵/ ۷ میلیون تومان فروش داشته است. در واقع نسبت‌های بالای خریدار و ورود پول‌های درشت به سهام می‌تواند یکی از نشانه‌های رشد قیمتی آن باشد؛ اما برای تشخیص آن نباید این نسبت‌ها را برای یک روز مد نظر قرار داد، بلکه باید برای چند روز معاملات آن را زیر نظر داشت؛ به این دلیل که افرادی که با پول‌های سنگین قصد خرید سهام را دارند، سعی می‌کنند با چراغ خاموش وارد شوند و به اصطلاح زمانی که فروشنده خاصی در سهم وجود ندارد، روند مثبت حرکتی را آغاز می‌کنند.

 لفظ حجم مشکوک زمانی به‌کار گرفته می‌شود که در یک نماد شاهد افزایش غیرعادی معاملات باشیم. اگر به‌عنوان مثال در بررسی روند ماهانه، یک سهم در یک روز یک میلیون حجم بخورد و ناگهان حجم مبادلات آن در یک روز به ۱۰ میلیون سهم برسد، می‌توان آن معامله را مشکوک خواند. اینها نشانه‌ای از ورود یا خروج سرمایه‌ای سنگین به یا از یک سهم است. حجم مشکوک الزاما به معنی افزایش قیمت سهم نیست و برخی مواقع باعث افت سهم می‌شود، به‌ویژه آنکه آن سهم روی یک مقاومت مهم باشد. در مقابل افزایش حجم روی حمایت‌ها نشانه بسیاری خوبی برای یک سهم است. در نتیجه حجم مشکوک سیگنال خرید یا فروش نیست، بلکه صرفا تحلیلگر را به بررسی بیشتر ترغیب می‌کند.