با وجود دعوت ترامپ به مذاکره، رفتارهای خصمانه ادامه دار است

بسته جدید تحریمی ایران در راه است؟ | پمپئو: تحریم های « حکشتی » اجرایی شد

13:57 - 1400/01/21
با گمانه زنی ها بر سر بسته تحریمی جدید خصمانه امریکا علیه ایران، حالا اما وزارت خزانه‌داری این کشور فهرست به‌روز‌شده‌ای از تحریم‌های مرتبط با خطوط کشتی‌رانی ایران منتشر کرد.
بسته جدید تحریمی ایران در راه است؟ | پمپئو: تحریم های « حکشتی » اجرایی شد

پمپئو: تحریم‌ها علیه شرکت کشتیرانی ایران از امروز اجرایی شد

به گزارش «دنیای بورس»، فارس در گزارش هایی نوشت: مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در توئیتر نوشت تحریم‌های علیه شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و  شرکت ای-سیل (E-Sail) مستقر در چین از امروز اجرایی شده است.

پامپئو امروز دوشنبه (۱۹ خرداد/۸ ژوئن) نوشت: «تحریم‌ها علیه شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ای-سیل امروز اجرایی شد. رژیم ایران علی‌رغم ادعای اینکه هیچ‌گاه اقدام به ساخت سلاح‌های هسته‌ای و سامانه‌های حمل آن نخواهد کرد به تلاش برای دستیابی و تولید اقلام حساس اشاعه‌ای ادامه داده است.»

وی در ادامه نوشت: «دنیا باید هوشیار باشد و برای جلوگیری از دستیابی ایران به اقلام حساس اشاعه‌ای که ثبات و امنیت منطقه را تهدید می‌کنند هوشیار باشد.»

«مایک پامپئو» آذرماه سال گذشته با حضور در یک نشست خبری، اعلام کرد که واشنگتن تحریم‌های تازه‌ای علیه شرکت خطوط کشتی‌رانی ایران (IRISL) و شرکت ای-سیل (E-Sail) اعمال می‌کند.

هرچند شرکت خطوط کشتی‌رانی ایران پیش از آن تاریخ هم در فهرست تحریم‌ها قرار داشتند اما تحریم‌هایی که آذرماه اعلام شد، از این منظر تازگی داشت که بر اساس فرمان اجرایی ۱۳۳۸۲ و دو برچسب «اشاعه تسلیحات کشتار جمعی» و «مقررات تحریم‌های مالی ایران» صادر می‌شد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در توضیح خود در مورد آثار این تحریم‌ها، به صراحت عنوان کرده بود که اقدام تازه این کشور ارسال دارو و اقلام انسانی به ایران را محدود می‌کند.

در صفحه پرسش و پاسخ‌های خزانه‌داری آمریکا، در این رابطه آمده است: «ایالات متحده مجوزها و معافیت‌های گسترده‌ای ذیل تحریم‌ها دارد که اجازه فروش محصولات زراعی، غذا، دارو و تجهیزات پزشکی به ایران توسط افراد آمریکایی یا غیرآمریکایی را می‌دهد. اما این مجوزها و معافیت‌ها عموما تراکنش با افرادی که ذیل فرمان اجرایی ۱۳۳۸۲ تحریم شده‌اند را شامل نمی‌شود.»

 واشنگتن در آن زمان اعلام کرد این تحریم‌ها از روز ۸ ژوئن ۲۰۲۰ میلادی (۱۹ خرداد ۱۳۹۹) اجرایی می‌شوند. به نوشته خزانه‌داری آمریکا، از این تاریخ به بعد «اتباع ایالات متحده، مگر با دریافت مجوزهای موردی، از مشارکت در تراکنش با IRISL و E-Sail منع خواهند شد، از جمله از تراکنش‌های مربوط به فروش محصولات زراعی، غذا، دارو و تجهیزات پزشکی از سوی اتباع ایالات متحده یا از ایالات متحده.»

خزانه‌داری آمریکا می‌افزاید: «علاوه بر این، افراد غیرآمریکایی هم که آگاهانه در تراکنش‌های مشخص با IRISL و E-Sail مشارکت داشته باشند، حتی برای فروش محصولات زراعی، غذا، دارو و تجهیزات پزشکی، خود را در معرض تحریم‌های دیگر قرار می‌دهند.»

تنها راه‌حلی که آمریکا برای دور ماندن از تحریم‌ها به طرف‌های تجاری ایران ارائه کرده، این است که معاملات خود را تا پیش از زمان اجرایی شدن تحریم‌ها به پایان برسانند.

این اقدام آمریکا در حالی صورت می‌گیرد که بخش بزرگی از واردات مواد غذایی و دارو به ایران از طریق دریا و توسط شرکت خطوط کشتی‌رانی جمهوری اسلامی به عنوان بزرگترین خطوط کشتی‌رانی ایران انجام می‌گیرد.

در حقیقت برچسب‌های تازه‌ای که آمریکا به این شرکت افزوده، تنها از یک نظر در وضعیت پیشین خطوط کشتی‌رانی ایران تفاوت ایجاد کرده و آن هم دشوارتر کردن صادرات اقلام انسانی به ایران است.

این اولین بار نیست که آمریکا بخش‌هایی را هدف تحریم قرار می‌دهد که با زندگی روزمره مردم ایران در ارتباط است. آبان ماه امسال هم خزانه‌داری آمریکا بخش ساخت و ساز و مسکن ایران را تحریم کرد و قوانین تراکنش‌های مالی با ایران را سختگیرانه‌تر کرد. «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به آن تحریم‌ها، نوشت: «بر خلاف ادعاهای فریبکارانه ایالات متحده، مقررات جدید این کشور تروریسم اقتصادی علیه مردم ایران را تشدید می‌کند... حالا خزانه‌داری دارد نه تنها مواد غذایی، بلکه واردات اقلام دارویی را هم هدف قرار می‌دهد.»

 

آمریکا تحریم‌های مرتبط با خطوط کشتی‌رانی ایران را به‌روز کرد

وزارت خزانه‌داری آمریکا فهرست به روزشده‌ای از تحریم‌های مرتبط با خطوط کشتی‌رانی ایران منتشر کرده است.

 نام بیش از ۱۰۰ نفتکش، کشتی باری و مسافری متعلق یا مرتبط با خطوط کشتی‌رانی جمهوری اسلامی ایران در این فهرست در وب‌سایت «دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا» (اوفک) قرار گرفته است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا گفته تغییراتی را در فهرست SDN (فهرست افراد ویژه مشخص شده و بلوک شده) اعمال کرده و آن را به‌روزرسانی کرده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا برای این کشتی‌ها از سه برچسب «ایران» [IRAN]، «مقررات تحریم‌های مربوط به اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی» [NPWMD] و  «مقررات تحریم مالی ایران» [IFSR] استفاده کرده است.

برای برخی از این نفتکش‌ها علاوه بر «ارتباط با خطوط کشتی‌رانی جمهوری‌ اسلامی ایران» بهانه‌های دیگری هم ذکر شده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا هنوز بیانیه‌ای برای توضیح درباره این فهرست منتشر نکرده است. اخبار تکمیلی به محض دریافت اعلام خواهد شد.

روز جمعه خبرگزاری رویترز به نقل از منابعی گزارش داده بود دولت آمریکا به دنبال تحریم دست‌کم ۴۰ نفتکش خارجی به بهانه تجارت با ونزوئلا است.

این منابع حمل و نقل دریایی که با خبرگزاری رویترز گفت‌وگو می‌کردند گفتند که تحریم‌های احتمالی علیه نفتکش‌های مختلف به زودی اعمال خواهد شد.

این خبر پس از آن اعلام شد که پنج نفتکش ایران، بی‌توجه به قوانین تحریم‌های یکجانبه آمریکا برای تحویل سوخت به ونزوئلا وارد آب‌های این کشور شدند.

چند هفته پیش، پنج نفتکش فاکسون، فورچون،پتونیا، فارست و کلاول از تنگه جبل‌الطارق به مقصد آمریکای لاتین عبور کردند و به سمت ونزوئلا حرکت کردند.

آمریکا این اقدام را نقض قوانین تحریم‌های یکجانبه خود علیه ایران و ونزوئلا می‌داند و گفته در حال بررسی گزینه‌های خود برای پاسخ به آن است.

 

بزرگترین بسته تحریمی علیه ایران در راه است

همچنین یک رسانه آمریکایی روز دوشنبه مدعی شد که به  نسخه‌ای از بسته تحریمی قانونگذاران جمهوریخواه  ایالات متحده علیه ایران که قرار است روزهای آتی رونمایی شود، دست یافته است.

به نوشته وبگاه «واشنگتن فری بیکن» «کمیته مطالعاتی جمهوریخواهان آمریکا» (RSC) به عنوان بزرگ‌ترین گروه قانونگذاران حزب جمهوریخواه در کنگره  روز چهارشنبه این بسته تحریمی گسترده علیه ایران، روسیه و چین را ارائه می‌کند.

 به گفته «مایک جانسون» رئیس کمیته مطالعاتی جمهوریخواهان بخش ایران این بسته شامل سخت‌ترین مجازات‌هایی است که کنگره در مورد ایران پیشنهاد کرده است و این امر تا حد زیادی فشار حداکثری دولت ترامپ را گسترش خواهد داد.

به نوشته این وبگاه، کمیته مطالعاتی جمهوریخواهان  از کنگره آمریکا می‌خواهد  به طور یکجانبه بخشی از معافیت از تحریم‌هایی که باعث توجیه برنامه‌ هسته‌ای ایران شده و جای پای این کشور را در عراق محکم  کرده را لغو کند.

بر اساس این بسته تحریمی جدید دولت آمریکا از رفع تحریم‌های ایران بدون رضایت مجلس نمایندگان و سنا منع می‌شود. در زمینه رفع تحریم‌های تسلیحاتی نیز این طرح تحریم‌های تازه‌ای را بر صنایع تسلیحاتی کشورهایی چون روسیه و چین  در صورت فروش سلاح به ایران  وهمچنین بانک‌هایی که به ایران در این زمینه تسهیلات می‌دهند در نظر خواهد گرفت.

این در حالی است که یک مقام ارشد آمریکا  نیز در روزهای گذشته گفت که دولت این کشور در حال انجام رایزنی‌های برای تهیه پیش‌نویس قطعنامه‌ای در شورای امنیت با هدف تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران است.

«برایان هوک»، نماینده دولت آمریکا در امور ایران روز پنجشنبه گذشته گفت که دولت این کشور در حال انجام رایزنی‌هایی با متحدان منطقه‌ای خود جهت تهیه پیش‌نویس قطعنامه‌ای در شورای امنیت با هدف تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران است.  پایگاه نشنال با گزارش این خبر نوشت برایان هوک همچنین خواستار حمایت جهانی از تلاش‌های آمریکا برای تمدید این تحریم‌ها شده است.  چین و روسیه که از حق وتوی قطعنامه‌ها در شورای امنیت برخوردار هستند تا کنون به صراحت مخالفت خودشان را با تلاش‌های آمریکا در این خصوص اعلام کرده‌اند.